A tavaszi megújulás jegyében – szakmai nap a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában
márc 28
2018
2018. március 22-én a Református Pedagógiai Intézet szakmai napot rendezett általános iskolai matematika tanárok számára. A szakmai napnak a berettyóújfalui Diószegi Kis István Református Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.
Hálát adtak az új tornacsarnokért - hanganyaggal
márc 26
2018
2018. március 23-án adták át ünnepélyes keretek között a hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium új tornacsarnokát. A 450 négyzetméter nagyságú tornaterem orvosi szobával, gyógytorna szobával és az ezekhez kapcsolódó öltözőkkel, zuhanyzókkal, mosdókkal és kazánházzal is felszerelt.
Pillanatképek virágvasárnapról - hanganyaggal
márc 25
2018
Debrecenben immár hagyomány, hogy a szamárháton érkező Krisztust és üdvözlőit a Kuckó Művésztanya bibliai kort idéző jelmezesei idézik meg, s mivel a páros táncnak nagyböjtben helye nincs, a debreceni néptáncosok közül a lányok járnak körtáncot, s köszöntik a tavaszt kapuzókkal.
Virágvasárnap Debrecenben
márc 23
2018
Debrecenben évek óta hagyomány, hogy a húsvét ünnepét megelőzően, virágvasárnapi közös megemlékezést tart a város lakóival együtt Debrecen és a történelmi egyházak püspökei, elöljárói. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.-nek, mint a program főszervezőjének célja, hogy a keresztény világ legnagyobb ünnepét a Debreceni Virágvasárnap programmal még inkább emlékezetessé tegye.
Meglepetések sorozata a ma esti Bach-ünnepen a Nagytemplomban
márc 23
2018
Március 21-én vette kezdetét a Bach Mindenkinek Fesztivál Debrecenben – 12 órakor a Fórum Bevásárlóközpontban játszottak a világhírű zeneszerző műveit a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának hallgatói, hogy a komolyzenét valóban közelebb vigyék az emberekhez. A zenei fesztivál tetőpontjaként a ma esti Nagytemplomi koncertet tartják számon a szervezők: éppen ezért meglepetésekre is számíthat a közönség!
DOMINICA PALMARUM - Virágvasárnap ünnepén Debrecenben
márc 23
2018
A nagyhetet megelőző vasárnapon – virágvasárnap – Jézus diadalmas jeruzsálemi bevonulását ünnepeljük. Idén március 25-ére esik ez a mozgó ünnep. 
DRHE Egyetemi Kollégium - Maróthi György Kollégium energetikai korszerűsítése
márc 20
2018
Befejeződött a DRHE Egyetemi Kollégium - Maróthi György Kollégium energetikai korszerűsítése! A 90,00 millió Ft összköltségvetésű beruházásban a DRHE Egyetemi Kollégium - Maróthi György Kollégium energetikai korszerűsítése valósult meg 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatás mellett.
Megjelent az Igazság és Élet 2018/2 száma
márc 19
2018
Megjelent az Igazság és Élet 2018/2 száma, amely április-május-június hónapokra (Húsvét első napjától kezdődően Szentháromság után 4. vasárnapig) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, ifjúsági bibliaórához. 
Mélyből a magasba
márc 14
2018
Emberi példa. Nehéz lelki megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie Csuri Istvánné Eszternek ahhoz, hogy megtalálja Istent, és hogy az ő vezetésével élhessen nyugodtabb, boldogabb életet. A debrecen-bánki református gyülekezet gondnoka mély depresszióból lábalt ki az Úr segítségével, és lett idővel a gyülekezet vezetőjének elsődleges támogatója.
Idén először Bach Mindenkinek Fesztivál Debrecenben
márc 14
2018
Jövő héten szerdától vasárnapig több száz Bach művet hallhatunk felcsendülni, hiszen március 21-25. között kerül megrendezésre a Bach Mindenkinek Fesztivál, melyhez idén először Debrecen is csatlakozott.