Nőszövetségi Bibliaiskola - április 12-15.
márc 13
2018
„A szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.” (Róma 12:11:12) MEGHÍVÓ Berekfürdőn a Megbékélés Házában 2018. április 12-15. között tartandó Nőszövetségi Bibliaiskolára
Lelkigondozói hét a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegyében
márc 12
2018
Szokásos tavaszi lelkigondozói hetét tartotta a Szabolcs-Beregi Református Egyházmegye, 2018. március 5-10. között, Berekfürdőn. Az alkalmon 207 fő vett részt az egyházmegye gyülekezeteiből. 
Könyvbemutató a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
márc 8
2018
2018. február 26-án tartották Bütösi János: Odaszánt élet - igehirdetéseiből összeállított kötet bemutatóját a DRHE kistanácstermében. A kötetről dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese írt. 
Jézus: ON
márc 8
2018
"Menj a Siloámhoz, és mosakodj meg!” (Jn 9,11) Mi pedig mentünk… Közel 80 fővel, mégis valahol, szívünk vágya és közös hitvallásunk alapján egy emberként a Kárpát-medence minden zegzugából, hogy lássunk: krisztusi valóságot, kitáruló perspektívákat és egy új, szinte alig ismert világot. Ez az új világ olykor ijesztő és ismeretlen, kihívásokkal teli, mégis nem felejthetjük el a krisztusi küldöttségünket benne! (Siloám azt jelenti, hogy küldött.)
Világimanap a szabadságtelepi református templomban
márc 7
2018
Az Ökumenikus Világimanapot, melynek mottója: „informáltan imádkozni, imádságban cselekedni”, minden év március első péntekén ünneplik világszerte, 1928 óta egységesen. Az idei esemény rendhagyónak volt mondható több szempontból is. Egyrészt 2018. március 2-án inkább karácsonyi hangulata és érzése támadt az embernek, semmint tavaszias. Napsütés helyett hófehérbe borult a természet. Másrészt ebben az évben Debrecen legfiatalabb Nőszövetsége adott otthont a találkozónak.
Világimanap gyermekszemmel
feb 27
2018
Ökumenikus világimanap a szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában A gyermekek életében fontos szerepet töltenek be az ünnepek és a különböző világnapok. Ma, amikor szinte minden napra jut egy „világnap”, lényeges, hogy a sok-sok lehetőség közül a hitéleti eseményekre külön figyelmet fordítsunk. A gyerekek az egyik hittan órán maguk is megfogalmazták a vilagimanap.hu internetes oldal egyik gondolatát: „Ha van az imádságnak világnapja, akkor abban mi, gyerekek is vegyünk részt!” 
Fába vésett Ige
feb 27
2018
Négy éve foglalkozik hivatásszerűen a fafaragással Széles Zsolt. Debreceni otthonában alakította ki műhelyét a 27 éves fiatalember. Itt találkoztunk, hogy beszélgessünk faragásról, hitről, népi kulturánk ősi jelképeiről.
Ádám és Éva - avagy párkapcsolati gyorstalpaló a házasság hetén
feb 27
2018
Kölesgolyó, fogkrémes tubus, mosogatás. Többek között ezekkel a férfiak és nők között örök vitatémákkal tart görbe tükröt Benedek Zalán a közönség elé Ádám és Éva című egyszemélyes vígjátékában. A színészt a házasság hete alkalmából a Hajdúböszörmény Bocskai téri Református Egyházközség hívta meg stand up comedy darabjával.
Ökumenikus Világimanap 2018. március 2-án
feb 26
2018
2018. március 2-án, pénteken tartják országszerte az Ökumenikus Világimanapot, amelynek tematikáját idén a suriname-i keresztény nők készítették el - közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára.
Életre bátorító katechézis
feb 22
2018
2017 decemberében a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Katechetikai Központjafennállásának 25. évfordulójához érkezett. E jeles alkalomból került megrendezésre 2018. február 17-én az „Életre bátorító katechézis” című katechetikai szimpózium.