Passió a Nagytemplomban
ápr 3
2012
Országos szinten egyedülálló kezdeményezésként Nagypénteken egy katonazenekar szolgál a Kálvinista Róma Nagytemplomában. Április hatodikán 18 órától hagyományteremtő céllal rendezi meg az 5. Bocskai István Lövészdandár, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség, valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete a zenés nagypénteki istentiszteletet.
Megjelent az Igazság és Élet
ápr 2
2012
Megjelent az Igazság és Élet 2012/2. száma, amely április-május-június hónapokra (Böjt 6., vasárnapjától (Virágvasárnaptól) Szentháromság utáni 3. vasárnappal bezárólag) tartalmaz igetanulmányokat és prédikációvázlatokat a vasárnapi és ünnepi igehirdetésekhez, továbbá segítséget nyújt a kazuális szolgálatokhoz, többek között konfirmációhoz, illetve nagypénteki passiós istentiszteletre és nyári gyülekezeti táborozáshoz ad gazdag segédanyagot.
Most kellene segítség!
márc 30
2012
A kórházlelkész rendelkezésre álló ember, aki meghallgat és társ arra az időszakra, amíg a beteg a kórházban gyógyul. A kórházlelkészi szolgálat húszéves jubileumát ünnepelték a debreceni Kenézy Kórházban. Háromnapos rendezvénysorozatot tartott a kórházmisszió, amelyben orvosi és teológiai előadásokra hívták az egyházi, illetve az egészségügyben dolgozó szakembereket.
Katonasuli Debrecenben
márc 30
2012
A Tiszántúli Református Egyházkerület és az MH 5. Bocskai István Lövészdandár között hamarosan aláírandó együttműködési megállapodás alapján a KatonaSuli-program szakkör formájában indul el a két debreceni református középiskolában, a Debreceni Református Kollégium Gimnázium és Diákotthonban, valamint a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gedeon Gimnáziumában.
Az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora Debrecenben
márc 29
2012
Ivan Patterson, az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora és felesége, Maureen, partneregyházi látogatása során egy napot töltött Debrecenben.
Székely Jeruzsálem Debrecenben
márc 28
2012
Kiállítással egybekötött könnybemutatót tartottak a Debreceni Református Kollégiumban. Szávai Géza Székely Jeruzsálem című esszéregénye a reformáció idején zsidó hitre tért székelyek, vagy ahogy ma is emlegetik őket, a „székely szombatosok” tragikus történetét beszéli el úgy, hogy közben az erdélyi létérzés dimenzióváltására is ráirányítja az olvasók figyelmét.
Pályázat
márc 23
2012
Hitmélyítő alkalmak és konferenciák lebonyolításához nyújt támogatást a Tiszántúli Református Egyházkerület. A támogatás célja, hogy minél több gyülekezeti tag juthasson el szervezett keretek között hitmélyítő alkalmakra, konferenciákra, csendes-napokra a berekfürdői Megbékélés Háza Konferencia Központba.
A Szabadságharc a Kálvinista Rómában
márc 15
2012
Aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történetéről akar tájékozódni, aligha kerülheti meg Debrecen és a reformátusság, a Tiszántúli Református Egyházkerület szerepvállalását.
Egyházkerületi Tanács
márc 8
2012
Ahol összefognak az igaz ügyek megvalósítása érdekében, ott többre jutnak” – mondta az Egyházkerületi Tanács nyitó áhítatában Sohajda Mihály. A kabai lelkipásztor hangsúlyozta: Jézus közelében a dolgok a helyükre kerülnek.
Nőszövetségi Bibliaiskola Berekfürdőn
márc 5
2012
Tizennyolcadszor rendez Bibliaiskolát a tiszántúli egyházkerület nőszövetsége. Az öt napos képzésre március 9-ig jelentkezhetnek.