Nemcsak kenyérrel
Vantus Tivadarné Nagy Erzsébet 103 esztendős
máj 23
2018
Böske         Igen csak így, hogy Böske.   Így hívták gyermekkorában. Így szólította annak idején a szeretett bátyja, Nagy Béla a sikeres birkózó. De kis is Ő valójában? 
Nyitottabbá válni Isten szeretetére
márc 1
2018
„Ha az ember megvon magától valamit – lehet ez a reggeli kávé, a hús, vagy valamilyen rossz szokás –, akkor ez a változtatás némiképp bizonytalanná teszi. Ebben a bizonytalanságban pedig talán nyitottabbá válhatunk az Ige üzenetére” – Szakács Györgyöt, a Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség lelkipásztorát kérdeztük a böjt mibenlétéről, az elcsendesedés fontosságáról és a húsvéti ünnepkörről.
Egy lelkészi életút - hanganyaggal
máj 26
2017
Derencsényi István református lelkész, a Tiszántúli Református Egyházkerület lelkészi főjegyzője a Debrecen városáért végzett kiemelkedő tevékenységéért Pro Urbe díjat kapott. Ebből az alkalomból Tóth Emese készített vele életútinterjút az Európa Rádióban.
Karola testvér 100 esztendős - hanganyaggal
nov 17
2016
Körtvélyessy Ferencné, leánykori nevén Fekete Margit, 1916-ban született Rutkán. Idén, 2016. november 12-én lett 100 esztendős. A földesi árvaházak élén eltöltött időszakról és élete legfontosabb eseményeiről beszélgettünk vele.
Isten erejének kincse cserépedényekben van
feb 25
2016
A Debreceni Méliusz Juhász Péter Református Idősek Otthonában február 22-én hálaadó istentiszteletet tartottunk, ünnepeltünk és örömünk nagy volt, mert   kedves lakótársunk, Batiz Lajos bácsi, Isten kegyelméből megérte a 101. életévét jó egészségben.
135 éve hunyt el az első magyar Kálvin-kutató
feb 16
2016
Idősebb Révész Imre református lelkipásztor, a XIX. század neves egyháztörténésze, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. Kutatásai eredményeként Magyarországon elsőként készített Kálvin-életrajzot.
„Tenyerén hordoz az Úr”
dec 18
2015
A Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnökének 60. születésnapját ünnepelték az MRSZ munkatársai, támogatói, partnerei. Az ünnepség kapcsán kérdeztük Pál Sándort, miként éli meg ezt a kerek évfordulót.
A 300 éve született Maróthi György és a Kántus
nov 30
2015
Maróthi György pedagógiai tevékenysége széles skálán méltatható, túlzás nélkül állíthatjuk róla, hogy igazi tanár volt, akire maradandó oktató-nevelő munkája miatt emlékezünk születése után 300 esztendővel. A róla elnevezett intézményekkel, legyen az bentlakásos kollégium, iskolai tanterem vagy pedagóguskórus, élete fő céljának állítunk a mindennapokban is kikerülhetetlen emléket. A hálás utókor számára a legfőbb példa az lehet, hogy igazán kiemelkedő hatása nem szorosan vett professzori munkájából eredt, hanem a szabadidejében, tanítványai és a szélesebb közönség épülése, gazdagodása érdekében vállalt, úttörő jellegű feladataiból. Ezek közül a hobbik közül most a zenei, és főleg a kórusszervező munkájáról beszélek.
A kárpátaljai gyermekekért énekel Boggie a Nagytemplomban
nov 19
2015
November 28-án ad koncertet a debreceni Nagytemplomban Csemer Boglárka, Boggie, aki ebben az évben képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekesnő jótékonysági koncertre utazik a cívisvárosba, hogy műsorával a Kárpátalján élő családokat támogassa. A koncertet a Dorcas Aid Segélyszervezet szervezi. Interjú Kiss Ábel Lukáccsal, a szervezet programszervezőjével:
Koreai-magyar teológiai kapcsolatok Debrecenben
nov 6
2015
Koreai teológusokat fogadtak magyar teológusok a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen október 22-én, a HUN-HAN konferencián. A Debreceni Református Kollégiumban megtartott angol nyelvű fórumon hat távol-keleti és 14 Kárpát-medencében dolgozó szakember vett részt. A találkozót Dr. Kovács Ábrahám – aki egy fél évet tanított is Koreában - szervezte a jövőbeni közös, folytonos munka reményében.