Nemcsak kenyérrel
Kanyó László beiktatása
okt 18
2012
2012. október 6-án beiktatták Kanyó Lászlót a Gelénesi Református Egyházközségbe. Az ünnepi istentiszteletet és a képeket itt meghallgathatja valamint megnézheti.
Lelkészbeiktatás Csengersimán
szept 24
2012
"Mint  pásztor, úgy legelteti nyáját, karjára gyűjti a bárányokat, ölébe veszi őket, az anyajuhokat szelíden terelgeti..." (Ézs 40, 11. ) Ennél az igerésznél pontosabb, és kifejezőbb sort nem is találhattam volna, amikor Bélbász Szűcs Andrea nagytiszteletű asszony lelkészbeiktatására készülve az igei köszöntést kerestem.
Méliuszi vígasságok Csengerben
szept 17
2012
„Engedd, hogy vidámságot és örömöt halljak…” – szól Dávid imádsága az 51. zsoltár 10. versében. Az emberi élet legfontosabb érzései közt tartjuk számon a vidámságot, az örömöt. Még a kórházi ágyon fekvő beteg számára is könnyebbség, ha a vidámság megkönnyíti és feledteti a nehézségeket.
Krakkókkal Krakkóban
szept 14
2012
Néhány évvel ezelőtt, mikor először találkoztam egy bemutatkozó szolgálat alkalmával a nagyhódosi gyülekezet tagjaival igencsak meglepődtem a kézfogások során, mikor is sorra Krakkó vezetéknevű atyafiakat köszönthettem. Hamarosan kiderült, hogy az ősök,- a település benépesítői- egykor a lengyel városból, Krakkóból érkezhettek. Már akkor megfogalmazódott bennem, milyen nagyszerű lenne egyszer gyülekezeti kirándulás során ebbe a városba eljutni.
Egy nyár Gégényben
aug 24
2012
Vakáció. Tanárok, diákok, szülők és az emberek általában mind másképpen értelmezik ezt a szót. Az iskolások számára vége a naponkénti koránkelésnek, az iskolai megfelelésnek, azoknak a kötöttségeknek, melyek a tanítási napokat jellemzik. A szünidő összefüggésben van a szabadsággal, a jó idővel és a kikapcsolódással. A szülő már egészen mást ért vakáció alatt. A tanévben tudja, hogy reggeltől délutánig jó helyen, biztonságban van gyermeke, de a nyári szünidőben meg kell oldania hol, hogyan és milyen feltételek között töltse gyermeke a szabad idejét.
"Én tudom, kinek hittem"
júl 30
2012
Én tudom, kinek hittem – ezzel az idézettel indította útnak a 20 éves Bölcskei Gusztávot református lelkész édesapja. Most ezt az apostoli mondatot idézte fel a püspök. Bölcskei Gusztávot a vasárnap délelőtti istentiszteleten köszöntötték. A hatvan éves egyházi vezető idén tizenöt éve szolgál a Debreceni Református Nagytemplomban.
Könyvajánló
jún 25
2012
Örömmel vettem kézbe Nagy Lajos: Igék hétköznapokra című meditációs kötetének II. részét, amely a tavaly a Veszprémi Kórház Belgyógyászati Centrumában elhangzott hétkezdő Igei gondolatokat tartalmazza. A kórházi szolgálatban annyira hiányzó, a segítők erősítését, bátorítását célzó írás, az I. kötethez hasonlóan, a Dunántúli Református Egyházkerület gondozásában jelent meg.
Lelkészházaspárt iktattak be
jún 11
2012
Lelkészházaspárt iktattak be tisztségükbe Nagyecseden, a Szatmári Református Egyházmegye legnagyobb gyülekezetében június 10-én, vasárnap.
Összekötő kapocs
jún 4
2012
Beiktatták Hézser Tímeát, Sárrétudvari református egyházközségének megválasztott lelkészét.
Életszentség a megszentelő Lélek erőterében
máj 25
2012
Egy sok szempontból szentségtelen világban élünk, amely vonzóbbnál-vonzóbb formában akarja minél többekkel elhitetni, hogy a XXI. század embere számára természetes az az életfelfogás, amely azt üzeni: „semmi sem szent”. Vannak emberek, akiknek a jellemzésére csak azt tudjuk mondani, hogy „számukra semmi sem szent”. Azok, akiknek semmi sem szent, nem ismernek semmilyen határt. Nem rettennek semmitől sem vissza. Nem válogatnak az eszközökben, a módszerekben. Életük a két lábon járó szentségtelenség. Nem szent a becsület, a tisztesség, a szavahihetőség. Nem szent a hír, az információ, az adat. Nem szent a házasság, a tulajdon, a haza. Nem szent az élet, a lélek és a meggyőződés sem.