Nemcsak kenyérrel
A püspök, akit Kossuth Lajoshoz hasonlítottak
máj 22
2012
Kilencven éve indult amerikai adománygyűjtő körútjára Baltazár Dezső, hogy megsegítse a debreceni kollégiumot, de útja körülményei messze túlmutattak céljain.
Lelkészbeiktatás Gyulán
máj 22
2012
De én mindezekkel nem gondolok, sőt még az életem sem drága, csakhogy elvégezhessem futásomat és azt a szolgálatot, amelyet az Úr Jézustól azért kaptam, hogy bizonyságot tegyek az Isten kegyelmének evangéliumáról. (Ap. Csel.  20:24.) Lelkészbeiktatás volt április 14-én, Gyulán, a Békési Református Egyházmegye nagy múltú, és ma is egyik legjelentősebb gyülekezetében. A hat éves gyulai szolgálat után nyugdíjba vonult Szabó Endre helyét Baráth János vette át.
Okos istentisztelet
máj 18
2012
„Okos Istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek.."(Róm 12, 1-2). Ezzel az Igével kezdte prédikációját Dr. Bölcskei Gusztáv a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke Nyírmeggyesen – több mint 500 fős vendégsereg, köztük 60 lelkész előtt -, aki Pótor László református lelkész beiktatása alkalmából vállalta szolgálatát.
Az emberfelettiség ünnepe
máj 17
2012
Néhány napja hatéves fiammal különös élményben volt részem. Távirányítású autómodellek versenyén voltunk egy nagyon egyenetlen pályán.
Határtalanul
máj 14
2012
2011 áprilisában megalakult a Rozsályi Református Egyházközség néhány lelkes tagjával a gyülekezet kórusa. Ugyanazon év decemberében a gacsályi gyülekezetben is kórus alakult a tiszteletes asszony vezetésével. Bár az azóta eltelt mindössze egy év csekélynek tűnhet, a kórusok és az ahhoz kapcsolódó amatőr színjátszók már számos alkalommal bizonyították tehetségüket és elkötelezettségüket.
Húsvéti gondolatok
ápr 4
2012
Az Európa Rádió debreceni frekvenciáján elhangzott húsvéti gondolatokat osztjuk meg Önökkel, áldott húsvétot kívánva!
Húsvét
ápr 4
2012
Rohanó világunkban egyre nehezebben tudunk ünnepelni. Mivel rengeteg dologgal foglalkozunk, mindennel csak felszínesen kerülünk kapcsolatba, nincs időnk elmélyülni. És idővel nemcsak időnk nincs, hanem szinte már képesek sem leszünk rá. Pedig az igazán nagy dolgok megéléséhez idő kell. Meg kell állni, meg kell nyugodni. Mai zaklatott életünkben ez olykor lehetetlen kihívásnak látszik. A kereszténységnek mégis van reményt hordozó igazsága ilyenkor is és éppen húsvét ünnepe, az ünnep tartalma ad számunkra vigasztalást, reményt, erőt.
Nem vártak másra, segítettek
feb 23
2012
Összeesett az éhségtől egy gyerek az iskolában hétfőn reggel. Azt mondta, hogy péntek óta nem evett. Ez az eset indította arra a kisvárdai református gyülekezetet, valamint számos segítőkész magánembert és céget, hogy gyors segítséget adjon a nélkülözőknek. Az összefogásnak köszönhetően félezer adag ételt osztottak szét a hétvégén a szabolcsi városban.
Nekem elhiszik
feb 13
2012
A teljes elfogadást és megértést tapasztalhatja meg az a beteg, aki Hajdu Ilonával beszélget. A debreceni Kenézy Gyula Kórházban szolgáló református kórházlelkész hamar közel kerül a betegekhez, hiszen – mint mondja – közülük való. Február elején a rák, valamint a betegek világnapján a hívők még nagyobb figyelmet szentelnek a betegeknek.
Írónő a zsinat élén
jan 24
2012
  Híres magyar íróink, költőink közül sokan reformátusok voltak, közelebbi-távolabbi kötelékük az egyházhoz gyakran műveiken is nyomott hagyott. A magyar kultúra napján irodalmi arcképcsarnokunk nagyjainak református gyökereit térképezzük fel.