Pályázati felhívás szakmai vezetői munkakör betöltésére
szept 18
2018
A Kelet-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózat szakmai vezetői munkakör betöltésére munkatársat keres.
Betegek és családjaik lelkigondozóit képzik
szept 13
2018
Továbbképzést hirdettek lelkipásztoroknak Betegek és családjaik lelkigondozása a gyülekezetben címmel.
Gyűlnek az adományok a leégett nagydobronyi imaháznak
szept 10
2018
A júliusban leégett nagydobronyi református imaház újjáépítésére a Magyarországi Református Egyház országos gyűjtést indított, melyre a református egyházközségek nyitott szívvel feleltek és eddig összesen 26,6 millió forintot adományoztak a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül. A támogatásról pénteken szerződést írt alá Szabó István a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke és Zán Fábián Sándor a Kárpátaljai Református Egyházkerület püspöke.
Birtokba vehetjük az elfeledett múltat
szept 7
2018
Pályakezdő kutatók, valamint a korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgiatörténeti és egyházművészeti kutatások támogatására írt ki pályázatot az állam. A Szegedi Kis István kutatói ösztöndíjra október 1-ig lehet jelentkezni. A magyar protestáns múlt gazdagságának és értékeinek mélyebb megismerése, széleskörű bemutatása és megismertetése a saját identitásunk megerősödését segíti.
Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Verseny
szept 4
2018
A törökszentmiklósi Bethlen Gábor Református Általános Iskola, Óvoda hagyományaihoz híven az idei tanévben nyolcadik alkalommal rendezi meg a Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Versenyt általános iskolások számára.
Újra Debrecenben a genfi múzeumban kiállított egyedi Szentírás
aug 30
2018
2018. augusztus 30-án Debrecenbe látogatott Gabriel de Montmollin, a Nemzetközi Reformáció Múzeum (Genf, Svájc) igazgatója. A látogatás célja az volt, hogy a genfi múzeum igazgatója visszahozza azt a 16. századi Bibliát, melyet a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára adott kölcsön a genfi múzeumnak a Reformáció 500. évében.
Zsebünkben a Bibliapp: elkészült a református mobil alkalmazás
aug 27
2018
Mit tanított Jézus az adományozásról? Hogy is volt ez a tevével és a tű fokával? Mit üzen a számomra ma Isten? – mostantól bármikor és bárhol fel tudjuk lapozni a Bibliát, elolvashatjuk a napi bibliamagyarázatot, valamint kereshetünk a református hitvallásokban, ehhez pedig mindössze egyetlen ingyenes applikációt kell letöltenünk mobil eszközünkre.
Jelentős gyógyászati segédeszköz adomány
aug 23
2018
Jelentős mennyiségű és értékű gyógyászati segédeszközt - többek között elektromos mopedeket, kerekesszékeket, törött, műtött végtagok rögzítésére alkalmas végtagrögzítőket és speciális gyógyászati célra készített fehérneműket - adományozott a Teva Gyógyszergyár Zrt. a Magyar Református Szeretetszolgálatnak (MRSZ), amelyet a következő hetekben juttat majd el a rászorulókhoz a segélyszervezet.
Református kitüntetettek 2018. augusztus 20-án
aug 21
2018
Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adnak át. Összeállításunkban a református díjazottakról számolunk be.
Új tanév - új élmények
aug 17
2018
A Református Pedagógiai Intézet a 2018/2019-as tanév elején is megrendezi a református szakmai tanévnyitó konferenciáját "Az élmény pedagógiája - a pedagógia élménye" címmel. A tanévre készülne megszólítjuk a református köznevelés intézményeiben tanító pedagógusokat és a vezetőket, az óvodákat és az iskolákat egyaránt. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy a tanulás-tanítás akkor lehet leginkább eredményes, ha a tanár és a diák is élménnyel gazdagodik az együttműködésben.