Bővülő kínálattal várja idén látogatóit a Debreceni Református Nagytemplom
jan 16
2019
Debrecen ikonikus épülete, a Református Nagytemplom a város egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A legfrissebb statisztikai adatok szerint az elmúlt évben több mint 40.000 látogató kereste fel az épületet a világ számos pontjáról. A legnépszerűbb hónapnak a június bizonyult: közel 7000 vendég tekintette meg a cívisváros híres templomát egy hónap leforgása alatt. Idén tovább bővíti szolgáltatásainak kínálatát a Nagytemplom.
Új szakok és nyílt nap a Hittudományi Egyetemen
jan 10
2019
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 2019. január 24-én, 9:30-tól nyílt napot szervez. Ezen az alkalmon az érdeklődők megismerhetik az intézmény képzéseit és a jelentkezés feltételeit. Ezen kívül bepillanthatnak az egyetem mindennapi életébe, találkozva oktatókkal és jelenlegi hallgatókkal is.
Ökumenikus imahét 2019-ben - hanganyaggal
jan 10
2019
Az Ökumenikus Imahét 2019. január 20-27. között lesz. Az imahét anyagát az indonéz keresztény testvérek állították össze, amelynek a központi igéje így hangzik: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…” (MTörv/5Móz 16,18-20)
Debrecenben került sor az Aliansz-imahét országos megnyitójára
jan 9
2019
„Egység a sokszínűségben” címmel 2019. január 6-án, vasárnap megkezdődött a 2019-es évi Aliansz-imahét, melynek országos megnyitójára Debrecenben került sor a csapókerti református gyülekezet templomában.
XII.Tiszántúli Református Jótékonysági bál
jan 3
2019
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   A XII. Tiszántúli Református Jótékonysági Bál 2019. február 15-én lesz a debreceni Kölcsey Központban. A bálra beérkező adományokból a felvidéki Léván működő Czeglédi Péter Református Gimnázium tanulóit támogatjuk.
Boldog új évet! Több az élet!
dec 31
2018
"Jézus a Hegyi Beszédben áradó szavakkal tanít Isten gondviseléséről. Utal az égi madarak gondtalanságára, a liliomok szépségére, a mező fűvének egyszerűségére, és levonja a tanulságot: „Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál?” (Mt 6,25b) Mi meg bizony jóval kevesebbel is beérjük, mint amit maga az élet kínál. Részek, töredékek, életmorzsák – ha jutnak…
Beszámoló az ORTE 2018. évi közgyűléséről
dec 18
2018
Nemrég írtam az ORTE 1993. évi konferenciájáról. Nemrég, 25 éve. Miért tűnik a közelmúlt részének a lassan történelmi távlatokat súroló pápai emlékezet? Vélhetően azért, mert az akkori résztvevők még mindig velünk vannak, nehezen tudjuk elengedni őket…
Átadták a Szegedi Kis István-ösztöndíjakat
dec 18
2018
Első alkalommal vehették át fiatal kutatók a Szegedi Kis István ösztöndíjat december 17-én. Az állami elismerés a korai protestáns egyház-, irodalom- és liturgiatörténeti, valamint egyházművészeti kutatásokat támogatja.
Mindenben és minden időben
dec 18
2018
Emberi példa. Az élet értelme, hogy az Isten nevét dicsőítsük – vallja Juhász Attiláné, Irénke néni, a debrecen-kistemplom-ispotályi református gyülekezet tagja. Fiatalos lendülettel beszél életéről és azokról a nehéz időkről, amikor minden hatalmi parancs ellenére összejöveteleket szervezett. Tudja, hogy mindig az Úr vezette útján, és mindaz, amit elért, csak neki köszönheti.
Nyilas Misi Pakkja Tiszaszentimrére ért
dec 17
2018
A Nyugat-magyarországi Református Nevelőszülői Hálózathoz tartozó 153 gyermek számára adott át Nyilas Misi Pakkokat a Magyar Református Szeretetszolgálat 2018. december 14-én Tiszaszentimrén. A játékokon és édességeken kívül a családok tartós élelmiszercsomagban is részesültek.