A Reformáció Európai Kulturális Útvonala
aug 14
2018
Az INTERREG Central Europe program keretén belül 12 partner együttműködésével olyan kulturális útvonal kerül kidolgozásra, melynek célja a reformáció gazdag örökségének fenntartható módon történő hasznosítása.
Berkesi Sándor Bocskai István-díjat kapott
aug 3
2018
Berkesi Sándor Kossuth-díjas karnagynak nyújtotta át idén a Bocskai István-díjat a fejedelem nevét viselő anyaországi társaság július 22-én, mégpedig az államférfi alapította Nagyszalontán.
Jelentkezz református cigány szakkollégiumokba!
aug 1
2018
A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium várja az egyetemi-főiskolai tanulmányaikat ősztől megkezdő, illetve már korábban megkezdett fiatalokat.
Segítsünk kárpátaljai testvéreinknek!
júl 24
2018
„…Segítségedben reménykedem, Uram…” (Zsolt 119,166) Kedves Testvérek! Támogatásukat kérjük kárpátaljai testvéreink megsegítésére! Leégett a nagydobronyi imaház és a hatvan gyermeket befogadó óvoda július 15-re virradóra. Emberáldozatot nem követelt a tűz, azonban az anyagi kár jelentős. A helyiek gyújtogatásra gyanakodnak, hiszen az utóbbi időben több magyar ajkú cigány családot is támadás ért Kárpátalján. Az imaház és az óvoda az ottani szegény családok számára az egyetlen tér, ahol jó közösségben lehetnek együtt.
Legyél te is a Zsinati Ifjúsági Iroda csapatának tagja!
júl 23
2018
Idén is várjuk Erdélyből vagy Felvidékről azt a nyitott, ifjúsági és szervezési munka iránt érdeklődő, kommunikatív, 18-30 év közötti jelentkezőt, aki szívesen tekintene bele az iroda működésébe, a programok előkészítésébe és megvalósításába az Erasmus+ EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) program keretein belül! Mindezt egy lendületes, elfogadó, motivált közösségben!
Hazatértek orvosaink Bangladesből - hanganyaggal
júl 22
2018
„Köszönjük az erkölcsi és anyagi támogatást, végig éreztük, hogy Magyarországról nagyon sokan segítik adományaikkal és gondolataikkal a missziót, ez erőt adott nekünk" – fogalmazott Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatója a Bangladesből hazatért orvoscsoport szombati ferihegyi landolása után.
Úton a Református Szeretetszolgálat gyorssegélye a leégett óvodának és imaháznak - hanganyaggal
júl 16
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat félmillió forint értékű gyorssegélyt visz hétfőn a Nagydobronyi Déli Cigánytelepen vasárnap hajnalban leégett református imaház és óvoda támogatására.
„Egy táskányi boldogság” - hanganyaggal
jún 20
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) nemrég megjelent érzékenyítő mesekönyvének egyik története egy olyan kisfiúról szól, aki orvosnak készül, azonban a család anyagi nehézségei miatt nem tudják megvásárolni az iskolakezdéshez szükséges tanszereket. Ez a helyzet sokaknál nemcsak a képzelet játéka, hanem évről-évre ismétlődő szomorú valóság. Ezért a szervezet idén is elindította a tanévkezdést támogató programját.
Három millió forint adomány a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthonnak
jún 18
2018
Fekete Károly tiszántúli püspök, Juhász Márton, a Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Oláh István, a Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke látogatott el 2018. június 17-én, vasárnap délután Nagydobronyba. Fekete Károly tiszántúli püspök itt adta át azt az adományt, melyet a reformátusok gyűjtöttek a XI. Tiszántúli Református Jótékonysági Bálon Debrecenben. A hárommillió forintos támogatás mellett a Magyar Református Szeretetszolgálat élelmiszer-adománnyal is hozzájárult az intézmény szolgálatához.
Tanévzárás
jún 13
2018
Szinte minden diák (és tanár) számára a nyári vakáció a tanév leginkább várt időszaka. Mielőtt a tanévzáró ünnepségek után bezáródnának az iskolaajtók, tekintsünk vissza a most befejeződő tanévre, próbáljuk felmérni református iskolarendszerünk eredményeit, örömeit és gondjait.