Új tanév - új élmények
aug 17
2018
A Református Pedagógiai Intézet a 2018/2019-as tanév elején is megrendezi a református szakmai tanévnyitó konferenciáját "Az élmény pedagógiája - a pedagógia élménye" címmel. A tanévre készülne megszólítjuk a református köznevelés intézményeiben tanító pedagógusokat és a vezetőket, az óvodákat és az iskolákat egyaránt. Szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy a tanulás-tanítás akkor lehet leginkább eredményes, ha a tanár és a diák is élménnyel gazdagodik az együttműködésben.
Egy cseppnyi segítség
aug 17
2018
Az Egy Cseppnyi Segítség a Rászorultaknak Alapítvány és a Tiszántúli Református Egyházkerület (TTRE) Cigánymissziója 2018. augusztus 13-án átadta a Tiszántúli Református Egyházkerület részére a kárpátaljai testvérek számára összegyűjtött adományokat.
Elindult a tanszergyűjtés! - hanganyaggal
aug 15
2018
Országszerte számos gyűjtőponton várjuk a használható, de még jó állapotban lévő iskolatáskákat és tanszereket, melyekkel a rászoruló diákok iskolakezdését támogatjuk. Keresse fel gyűjtőpontjaink egyikét és csatlakozzon az akcióhoz!
A Reformáció Európai Kulturális Útvonala
aug 14
2018
Az INTERREG Central Europe program keretén belül 12 partner együttműködésével olyan kulturális útvonal kerül kidolgozásra, melynek célja a reformáció gazdag örökségének fenntartható módon történő hasznosítása.
Berkesi Sándor Bocskai István-díjat kapott
aug 3
2018
Berkesi Sándor Kossuth-díjas karnagynak nyújtotta át idén a Bocskai István-díjat a fejedelem nevét viselő anyaországi társaság július 22-én, mégpedig az államférfi alapította Nagyszalontán.
Jelentkezz református cigány szakkollégiumokba!
aug 1
2018
A debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium és a Budapesti Református Cigány Szakkollégium várja az egyetemi-főiskolai tanulmányaikat ősztől megkezdő, illetve már korábban megkezdett fiatalokat.
Segítsünk kárpátaljai testvéreinknek!
júl 24
2018
„…Segítségedben reménykedem, Uram…” (Zsolt 119,166) Kedves Testvérek! Támogatásukat kérjük kárpátaljai testvéreink megsegítésére! Leégett a nagydobronyi imaház és a hatvan gyermeket befogadó óvoda július 15-re virradóra. Emberáldozatot nem követelt a tűz, azonban az anyagi kár jelentős. A helyiek gyújtogatásra gyanakodnak, hiszen az utóbbi időben több magyar ajkú cigány családot is támadás ért Kárpátalján. Az imaház és az óvoda az ottani szegény családok számára az egyetlen tér, ahol jó közösségben lehetnek együtt.
Legyél te is a Zsinati Ifjúsági Iroda csapatának tagja!
júl 23
2018
Idén is várjuk Erdélyből vagy Felvidékről azt a nyitott, ifjúsági és szervezési munka iránt érdeklődő, kommunikatív, 18-30 év közötti jelentkezőt, aki szívesen tekintene bele az iroda működésébe, a programok előkészítésébe és megvalósításába az Erasmus+ EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) program keretein belül! Mindezt egy lendületes, elfogadó, motivált közösségben!
Hazatértek orvosaink Bangladesből - hanganyaggal
júl 22
2018
„Köszönjük az erkölcsi és anyagi támogatást, végig éreztük, hogy Magyarországról nagyon sokan segítik adományaikkal és gondolataikkal a missziót, ez erőt adott nekünk" – fogalmazott Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatója a Bangladesből hazatért orvoscsoport szombati ferihegyi landolása után.
Úton a Református Szeretetszolgálat gyorssegélye a leégett óvodának és imaháznak - hanganyaggal
júl 16
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat félmillió forint értékű gyorssegélyt visz hétfőn a Nagydobronyi Déli Cigánytelepen vasárnap hajnalban leégett református imaház és óvoda támogatására.