Elhunyt Pap Géza püspök
nov 13
2018
Pap Géza, az Erdélyi Református Egyházkerület korábbi püspöke november 13-án, kedden hirtelen elhunyt – tájékoztatottt az egyházkerület sajtóirodája.
Örökségtúra a Felső-Tisza-vidéken, a Középkori templomok útján
nov 13
2018
Ezen az örökségtúrán folytatjuk a Felső-Tisza-vidék örökséghelyszíneinek feltérképezését, a Középkori templomok útja felfedezését, de ezúttal egy igazi kuriózumot kínálunk az érdeklődőknek. Útunk a szatmári tájra vezet, de annak is az erdőháti részére, amely kevéssé ismert a közvélemény számára. 
Videópályázat középiskolásoknak
nov 4
2018
A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány országos videópályázatot hirdet középiskolás diákoknak. A pályázat célja a társadalmi problémákra, egyenlőtlenségekre, a társadalmi felelősségvállalás fontosságára való figyelemfelhívás.
Szeretetdoboz 2018-ban is
nov 4
2018
Az egyszerű, tetszetős, környezetbarát doboz segítségével a nehéz körülmények között élő, nélkülöző családok, betegek, gyermekek és idősek számára gyűjtünk tartós élelmiszert, tisztítószert.
Reformáció ünnepi istentisztelet a Nagytemplomban
okt 31
2018
Ökumenikus istentiszteletet tartottak a debreceni református Nagytemplomban 2018. október 31-én, szerda délután a reformáció ünnepén. Az istentisztelet kezdetén Tisza István halálának 100. évfordulójára emlékezett a gyülekezet, hiszen 1918. október 31-én gyilkolták meg Hermina úti villájában gróf Tisza István egykori miniszterelnököt.
A KisTK az első helyen
okt 29
2018
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola szerepel a legjobbiskola.hu oldalon megjelent top 100-as lista első helyén. A KisTK a stabilan jól teljesítő iskolák kategóriában lett első.
Negyedszázad a főiskolai kántorképzésben
okt 27
2018
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara „Negyedszázad a főiskolai kántorképzésben” címmel vándorkonferenciát rendez a főiskolai kántor szak alapításának 25. évfordulója alkalmából. A Zeneakadémia egyházzenei tanszakának 1949-es megszüntetése után a felsőfokú kántorképzés az egész országban, így a református egyházban is évtizedekig szünetelt, az csak a rendszerváltás után, 1993-ban indulhatott újra Nagykőrösön és Debrecenben. A kétnapos vándorkonferencia előadói és résztvevői e két helyszínen fognak egyrészt visszatekinteni a múltra, összefoglalva az elmúlt negyedszázad eredményeit, másrészt megpróbálnak válaszokat keresni az előttük álló kérdésekre, problémákra.
Az egyház Isten missziójában – missziológiai lelkésztovábbképzés
okt 27
2018
Michael W. Goheen, kanadai teológus hároméves képzést tart Magyarországon angol nyelven. A képzésen részt vett lelkészek és missziológiai egyetemi oktatók adják tovább ezt a missziói teológiát, kontextualizálva a hazai és az erdélyi gyülekezetekben szerzett gyakorlati tapasztalataikkal. Céljuk, hogy friss impulzusokat adjanak a lelkipásztoroknak missziói gondolkozásukhoz és munkájukhoz.
Nőszövetségi Vezetőképzés Berekfürdőn
okt 24
2018
2018. október 19-20. között, immáron második alkalommal, Berekfürdőn gyűltek össze az Országos Református Nőszövetség vezetői és egyházmegyei összekötői vezetőképző alkalmon. Összesen közel 30 fő vett részt az év végi tisztújítással és a Nőszövetség jövőképének kialakításával foglalkozó, szeretetteljes alkalmon.
Ozsváth Sándor Rát Mátyás-díjat kapott
okt 23
2018
Átadták a Rát Mátyás-díjat 2018. október 21-én, vasárnap este az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Protestáns Újságírók Szövetségének (PRÚSZ) elismerését idén Ozsváth Sándor, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem nyugalmazott tanára, művelődéstörténész, nyelvművelő kapta. A díjat Novotny Zoltán elnök adta át.