A 24-ik órát túlléptük - a Diaszpóra lelkészi szolgálat, mint lehetőség
márc 19
2019
        2017. év végén olvastam egy cikket a Parókia Portálon, amely egy előadásról számolt be a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karán, 2017. október 12-én, „Az egyház valósága” címmel. A Reformáció emlékév alkalmából szervezett eseményen Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és Fabiny Tamás, az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke vett részt és a keresztyénség helyzetéről és egyházaik mindennapjairól beszélgettek. 
Egykép fotópályázat – eredményhirdetés
márc 12
2019
A fotópályázatra 190 fotó érkezett be, nagyon köszönjük, hogy megtiszteltetek bennünket a jelentkezéssel! A szakmai zsűri - Máthé András fotóművész, Derencsényi István fotográfus és Mikáczó Kamilla tervezőgrafikus – meghozta döntését.
Nem kerülhetjük meg a Lélek egységét
márc 5
2019
A magyar reformátusok május 18-án, Debrecenben közösen szeretnének hálát adni a pont tíz éve újraegyesült Magyar Református Egyházért. A szervezőket erről az egységről, a várható programokról és elmúlt tíz évről kérdeztük.
Ökumenikus Világimanap 2019. március 1-én, pénteken
márc 1
2019
2019. március 1-én, pénteken tartják országszerte az Ökumenikus Világimanapot, amelynek tematikáját idén a szlovén keresztény nők készítették el - közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára.
Szent László-virágkocsival köszöntik Ferenc pápát Csíksomlyón
feb 23
2019
Dénes Zoltán plébános felidézte, hogy Debrecenben egyszer már áthaladt egy kocsi, amelyik Szent László testét vitte Somogyvárról végső nyughelyére, a váradi Szűz Mária-székesegyházba.
Gazdasági vezetőt keres a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium
feb 21
2019
A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Wáli István Református Cigány Szakkollégium (4024 Debrecen, Blaháné u. 15.) pályázatot hirdet gazdasági vezetői munkakör betöltésére.
„Csak mi, keresztyének segíthetünk”
feb 21
2019
Február elején két hétre Indiába látogatott Fekete Károly tiszántúli református püspök, Vad Zsigmond debreceni esperes, Iszlai Endre nagysándor-telepi lelkipásztor és Gonda László külügyi és ökumenikus referens, hogy megismerjék az ottani protestáns intézmények támogatásának lehetőségeit. Hazatérésük után Fekete Károly püspökkel a különleges utazásról, illetve a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Dél-Indiai Egyház Észak-Karnatakai Egyházkerületének testvérkapcsolatáról beszélgettünk.
Ökumenikus Világimanap 2019.
feb 20
2019
A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség szervezésében 27. alkalommal rendezzük meg a Ökumenikus Világimanapot. A baptista, evangélikus, görög katolikus, római katolikus és református testvérekkel együtt valósul meg a szervezés, minden évben más-más felekezet templomában. A Világimanapnak ebben az évben a Svetits Intézmény Szent Kereszt-kápolnája ad helyet (4024 Debrecen, Szent Anna utca 20-26.) 2019. március 1-én, pénteken délután 17.00 órai kezdettel.   Az imádságokat az idén szlovéniai testvérek állították össze. Vezérgondolatuk „Jöjjetek, mert már minden készen van!” Lukács 14:17 Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a közös imádkozásra! A Világimanap anyaga letölthető a Világimanap honlapjáról az alábbi linken: https://vilagimanap.hu/vilagimanap-2019/22-vilagimanap-2019-szlovenia-liturgia-es-bibliatanulmany
XII. Tiszántúli Református Jótékonysági bál - támogatók
feb 20
2019
Köszönjük a támogatóknak és a szponzoroknak a felajánlásaikat, és azt, hogy segítették a XII. Tiszántúli Református Jótékonysági bál megvalósítását és kommunikációját. Örülünk, hogy együtt élhetjük meg az ajándékozás és  az  adományozás örömét! 
Elhunyt Bellai Zoltán püspöki főtanácsos
feb 19
2019
Bellai Zoltán kaposvári református lelkipásztort, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöki főtanácsosát 2019. február 15-én, pénteken hajnalban szolgálatba küldő Ura hazahívta. Életéért február 23-án, szombaton 11 órától adnak hálát.