Programajánló
Rákász Gergely jótékonysági koncert
szept 15
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
DRHE tanévnyitó és díszdoktoravatás
szept 08
2018
„A ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, … a jó cselekedet mellé tudományt.”  (2Pét 1,5) A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 2018. szeptember 8-án 10 órától díszdoktoravatással egybekötött ünnepi tanévnyitó közgyűlést tart a Debreceni Református Nagytemplomban.
„Virágkarneváli titok” – közösségi díszítés
aug 18
2018
„Virágkarneváli titok” – közösségi díszítés Időpont: 2018. augusztus 18. (szombat), 19 óra Helyszín: Bem tér, Debrecen
20 esztendős a református templom Leveleken
aug 18
2018
20 esztendős a református templom Leveleken. Ebből az alkalomból hálaadó istentiszteletet tartanak 2018. augusztus 18-án 16 órától. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A gyülekezet és a templom történetét itt olvashatják:
Kerékpártúra a Nyírség történelmi emlékhelyei között
aug 18
2018
Történelmi emlékhelyek örökségtúra Kerékpártúra a Nyírség történelmi emlékhelyei között 2018. augusztus 18-20. A Középkori Templomok Útja Egyesület 2018. augusztus 18-20. között három napos kerékpáros örökségtúrát szervez. A történelmi emlékhelyek örökségtúra a Nyírség tájait, monumentális emlékhelyeit fűzi fel, érintve a Partium és a Hajdú-vidék határait. Az örökségtúra által érintett emlékhelyek jelentőségüket tekintve a Kárpát-medence kiemelt örökséghelyszínei. Nemzetközi mércével mérve is figyelemreméltó műemlékek és természetvédelmi területek mellett haladunk. A Báthori, a Kállay és a Károlyi családok nyomdokain haladunk végig, amelyek formálták e vidék épített örökségét és történelmét. Az örökségtúra három tájegységen és két országon halad keresztül Nyíregyháza-Nagykároly-Debrecen között. Nyíregyháza és Nagykároly között egyelőre csak egy-két szakaszon épültek kerékpárutak, így néhány helyen kénytelenek leszünk megbirkózni a 4911-es számú főút forgalmával. A túra harmadik napján, Debrecen és Nyírbátor között azonban végig kerékpárúton bringázhatunk.
Ez a TE történeted lesz
aug 17
2018
Könyvkötéstörténeti kiállításunk megtekintése után mesehallgatásra és csoportos mesefeldolgozásra hívjuk a családokat, ahol mindenki egyéni könyvillusztrálással, ex libris készítéssel teheti egyedivé a saját mesekönyvét.
Sípok közös nevezőn - Tabajdi Ádám és Scheuring Kata OrgonaPont hangversenye
aug 16
2018
Sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Filharmónia Nonprofit Kft. alábbi programját: Sípok közös nevezőn - Tabajdi Ádám és Scheuring Kata OrgonaPont hangversenye Időpont: 2018. augusztus 16. (csütörtök) 19:30 Helyszín: Szent Anna Székesegyház, Debrecen További információk a jegyárakról és az est programjáról: http://orgonapont.hu/program/debrecen-08-23/
Éjszakai templomtúra a Virágkarnevál alkalmából
aug 16
2018
A tavalyi évben a Virágkarnevál hetében óriási sikernek örvendett a Debreceni Református Nagytemplomon megjelenő 3D-s épületvetítés, ezért augusztus 17-19. között ismét megcsodálhatja a közönség, hogyan „mozdul meg” a város ikonikus épülete. A programkínálat idén egy újabb éjszakai ajánlattal bővült: nem csak kívülről, hanem belülről megnézhetjük a templomot sötétedés után!
A biblia növényei, virágai – Fráter Erzsébet biológus előadása
aug 14
2018
Időpont: 2018. augusztus 14. (kedd), 18 óra Helyszín: Kölcsey Központ, Bényi Árpád terem
Családi nap a Dorcas Campingben augusztus 12-én
aug 12
2018
MEGHÍVÓ Tisztelettel és nagy szeretettel meghívjuk Önt Prevenciós egészségnapunkra és a Generációk találkozása elnevezésű projekteseményünkre, egyben az ennek keretében megrendezésre kerülő Családi napra, valamint Szemléletformáló foglalkozásra. Programunk megrendezésének időpontja: 2018. augusztus 12. kezdés: 10.00 óra Helyszíne: Debrecen, Dorcas Camping