A Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének alapkőletétele
2017. október 15. 09:30 - 10:00

A Tiszántúli Református Egyházkerület és a Fehérgyarmati Református Egyházközség nevében tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját a reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó ünnepségsorozat kiemelkedő eseményére, a Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének ünnepélyes alapkőletételére.

Az eseményen beszédet mond dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő és dr. Péter Csaba Fehérgyarmat polgármestere. Az alapkövet megáldja dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Az alapkőletétel helyszíne és időpontja:

2017. október 15. vasárnap, 09.30

4900 Fehérgyarmat, Sport u. 22.

A reformáció 500. évfordulójához kapcsolódó esemény nemcsak a Fehérgyarmati járás, hanem Szabolcs-Szatmár-Bereg megye életében is kiemelkedő jelentőségű. A most induló fejlesztés eredményeképpen a környék egyik legelismertebb közoktatási intézménye költözhet majd a korszerű tanítás és nevelés feltételeinek megfelelő körülmények közé. A tervek szerint 2019 szeptemberében már az új iskolaépületben kezdheti a tanévet Fehérgyarmat és környéke több tucat településének mintegy 450 tanulója. A másfél hektáros telken épülő háromszintes épületben 16 osztálytanterem, számos szaktanterem, csoportszoba és étterem is helyet kap. Az új létesítmény a testnevelés lehetőségeit is kiszélesíti, szabványos méretű kézilabda tornacsarnok és az udvaron futópálya várja majd a gyermekeket.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!