Advent Vásárosnaményban
2018. december 02. - 23.

Vásárosnamény Város Önkormányzata immáron hatodik éve szervezi meg az „Advent Vásárosnaményban” programsorozatot. A település gazdag kulturális eseményére, karácsonyi készülődésére idén már nemcsak a vásárosnaményi lakosságot várjuk, hanem a Beregből és a környező településekről, a megyéből érkezőket is. Együtt készüljünk, lelkileg töltődjünk a szeretet ünnepére. Minden esztendőben megannyi újdonsággal, változatos csemegével ajándékozzuk meg az érdeklődőket.

A számos lélekemelő programmellett kiemelt tevékenységünk az adománygyűjtés, mellyel a karácsony igazi üzenetét közvetítjük. Az előző években a rászorulók megsegítésére gyűjtöttünk és sok jó érzésű embernek köszönhetően mintegy 500 családhoz jutottak el a városi összefogással összegyűlt ajándékok. 

Idén egy más jellegű nemes célt fogalmaztunk meg. A Vásárosnaményi Kórház gyermekosztályának az orvosi műszerparkját szeretnénk megújítani a még hatékonyabb orvosi ellátás érdekében és a gyermekek kórházi tartózkodásának körülményein javítani.

Önkormányzatunk december 1-jén szervezi meg az első Adománygyűjtő bált a Hunor Hotel és Étterem különtermében. Azért választottuk a gyűjtésnek ezt a formáját, hogy ne csak kérjünk, hanem adjunk is egy feledhetetlen estét, különleges ételeket-italokat, kiváló zenét, gondtalan szórakozást egy nemes ügyért, hogy minden bálozó átélhesse az ajándékozás, a segítségnyújtás örömét is egyben!

Reméljük, hogy sokan megjelennek ezen a különleges alkalmon. Továbbá lehetőséget kínálunk arra is, hogy céges asztalokat foglaljanak a vezetők és ebben a formában köszönjék meg munkatársaiknak az egész éves munkát, hiszen a bál kiváló alkalom lehet arra is, hogy a város, az intézmények együtt ünnepeljenek, közösen támogassanak egy remek kezdeményezést.

Az asztalfoglalás, belépők vásárlása már elindult a Tourinform irodában (4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 9., nyitva: H-P 8:00-16:30 között, e-mail: ).  A belépőjegyek mellett tombola felajánlásokkal is lehet támogatni a közös adománygyűjtést! Várjuk az erre vonatkozó ajándékokat is!

Természetesen azok is tudnak segíteni, akik erre az estére már más programot terveztek. Egy elkülönített számlát nyitottunk és december 17-éig ide várjuk adományaikat. A számlaszám: OTP Bank Nyrt 11744065-15403399-10430006.

Mindezek mellett lehetőséget kínálunk az ingyenes adventi koncertek helyszínein is az adományozásra. Az összegyűlt összeget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályának adjuk át, amelyből orvosi műszereket, eszközöket - EKG vagy Holter-, Astrup-, ultrahangos párásító- készülékeket, lázmérőket, televíziót, játékokat vásárolhatnak - a gyermekek gyógyításához.

Sohasem tudhatjuk, hogy mikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy gyermekünk, unokánk, ismerősünk vagy rokonunk féltett kincse kórházi ellátásra, gondoskodásra szorul. Számunkra nem mindegy, hogy azt a pár órát vagy napot milyen körülmények között töltheti el a kisgyermek. Reméljük, a korábbi évek példátlan összefogása idén is megismétlődik és a kitűzött célunkat közösen teljesíthetjük!

Az advent programsorozat:

 • A város adventi koszorúját a Szent István parkban állítjuk fel, itt lesznek a vasárnapi gyertyagyújtások és a szeretet vendéglátás;
 • Gyertyagyújtás az egyházi felekezetekkel közösen (református, római katólikus, görög katólikus, baptista) minden vasárnap 17 órától, a város adventi koszorújánál;
 • Gyertyagyújtások előtt, után szeretet vendéglátás az önkormányzati dolgozók közreműködésével;
 • Kreatív kézműves délután az iskolásoknak     
 • Édes délután a Lónyay Étekházban – Mézeskalács díszítés, szaloncukor készítés
 • Mikulásnapon mikulásház és mikulás vonat a kicsiknek a Szent István parkban
 • Karácsonyi „szeretetfőzés” és ételosztás a gimis diákokkal szintén a Szent István parkban
 • Adventi buszjárat közlekedik a település részei között minden advent vasárnap
   

Szeretnénk, ha lélekben is közösen készülnénk az ünnepre, ezért idén először motivációs előadásokat szervezünk neves előadók közreműködésével. Fiatalság, boldogság címmel tart előadást a tinédzserek körében népszerű Lippai Marianna, aki elsősorban hozzájuk szól, majd Szily Nóra műsorvezető, pszichológus „Szeretetben a teljes életért” előadását hallgathatják meg a szülők, nagyszülők. Az ünnep kapcsán a bennünket foglalkoztató kérdéseket, problémákat járjuk körbe, remélve, hogy közösen választ is találunk.

Ebben az évben a közös gyertyagyújtások után 4 adventi vasárnapra szervezünk programot:

 • December 2. Advent első vasárnapján hagyományos kórustalálkozó.
 • December 9.Advent második vasárnap: Sugarloaf Együttes adventi akusztikus koncertje hallható.
 • December 16.Advent harmadik vasárnap: Szirota Jennifer adventi koncertje zongorakísérettel.
 • December 23. Advent negyedik vasárnap: Karácsonyi színház a Múzs-Art Társulat előadásában – Muzsika hangjai színházi előadás.
 • Az adventi ünnepkört 2019-január 7-én a Madách Színház: Csoportterápia előadással zárjuk, majd a színház után várjuk a lakosságot egy közös újévi pezsgős koccintásra!

Rendezvényeinkre mindenkit szeretettel várunk!

Ünnepeljünk közösen, együtt az öröm is megsokszorozódik!

www.vasarosnameny.hu/advent

alt