Először Magyarországon a German Brass!
2018. május 16. 19:30 - 21:00
A Filharmónia Magyarország által rendezett Con Spirito Egyházzenei Fesztivál keretében először jár hazánkban napjaink egyik legkitűnőbb rézfúvós együttese, a German Brass, mely Németországból indult világkörüli útjára. 
 
Az együttes 1974-es megalakulása óta zenetörténelmet ír, sikere máig töretlen. A tíztagú együttes különböző német zenekarokból érkezett szólómuzsikusai összes közös koncertjük és hangfelvételük alkalmával zenéjük tökéletes újraalkotására törekszenek. Az formáció zenei világa a kamarazenén alapul, s hatásosan ötvözi a rézfúvós muzsikára oly jellemző szimfonikus dinamikát és pompát. Széles repertoárja a legkülönbözőbb stílusokat és korokat öleli fel, Scheidt és Sosztakovics zenéjétől a dixie-n át a bossa nováig, imponálóan elegyítve a klasszikus és szórakoztató elemeket. Koncertjeik során a zenekar professzionális és szórakoztató módon ötvözi a különböző zeneirányzatokat: sokszínű műsorukban egyaránt helyet kapnak a klasszikusok és az örökzöld dallamok, a German Brass sajátos hangzásvilágára és virtuóz technikájára épülő egyedi átdolgozásokban. Hangversenyeik élményét Klaus Wallendorf szellemes és szórakoztató felvezetései teszik még emlékezetesebbé.
 
Előadók:
Matthias Franz Ferdinand Höfs - trombita
Uwe Klaus Achim Köller - trombita
Werner Heckmann - trombita
Christoph Jürgen Baerwind – trombita
Michael Johannes Bigelmaier - harsona
Friedrich Georg Winter- harsona
Uwe Füssel - harsona
Wolfgang Dieter Gaag – kürt
Klaus Helmut Wallendorf - kürt
Steffen Schmid - tuba
 
alt
 
Műsor:
• Johann Sebastian Bach: D-dúr concerto (Vivaldi: Op. 3, No. 9 nyomán), BWV 972 (feld.: Matthias Höfs)
• Johann Sebastian Bach: "Jesus bleibet meine Freude", BWV 147 (feld.: Enrique Crespo)
• Johann Sebastian Bach: Prelúdium és fúga (ered.: Das Wohltemperierte Klavier, cisz-moll), BWV 849 (feld.: Peter Lawrence)
• Johann Sebastian Bach: "Air" a D-dúr szvitből, BWV 1068 (feld.: Matthias Höfs)
• Johann Sebastian Bach: "Wir danken dir, Gott, wir danken dir", BWV 29 (részlet az 1731-es "Tanácsválasztási" kantátából, feld.: Matthias Höfs)
• Johann Sebastian Bach: 3. Brandenburgi verseny, BWV 1048 – Allegro (feld.: Matthias Höfs)
• Johann Sebastian Bach: "Ich ruf' zu dir, Herr Jesu Christ", BWV 639 (korálelőjáték az Orgelbüchleinból [Orgonáskönyvből], feld.: Enrique Crespo)
• Johann Sebastian Bach: "Esurientes“ a Magnificatból, BWV 243 (feld.: Matthias Höfs)
• Johann Sebastian Bach: "Wie will ich mich freuen", BWV 146 (részlet a "Wir müssen durch viel Trübsal" kantátából, feld.: Matthias Höfs)
• Johann Sebastian Bach: "Wachet auf, ruft uns die Stimme", BWV 645 (a "Schübler-"korálokból, feld.: Enrique Crespo)
• Johann Sebastian Bach: d-moll toccata és fúga, BWV 565 (feld.: Matthias Höfs)
 
Jegyár: 3 900 Ft
 
Kedvezmények:
Csoportos (10 fő felett) és Filharmónia bérletes jegyár: 3 100 Ft
 
Jegyek válthatók a debreceni Kölcsey Központban (Hunyadi utca 1-3., +36 52 518 400), a www.jegymester.hu oldalon, valamint a hangverseny előtt a helyszínen. Kedvezményeink kizárólag jegyirodáinkban érvényesíthetők. A kedvezmények nem összevonhatók.