Nőszövetségi Bibliaiskola - április 12-15.
2018. április 12. - 15.

„A szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a Lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak.”

(Róma 12:11:12)

MEGHÍVÓ

Berekfürdőn a Megbékélés Házában 2018. április 12-15. között tartandó

Nőszövetségi Bibliaiskolára

Kedves Testvérek!

A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség Elnöksége nevében szeretettel hívunk és várunk Benneteket immár a 23. alkalommal megrendezésre kerülő Bibliaiskolára. Reméljük, a mai nehéz helyzetben is sokan vállalják a tanulásnak, testi-lelki felüdülésnek ezt a lehetőségét. A bibliaiskola 2018. április. 12-én, csütörtökön délután 4 órakor kezdődik.

A programot ez évben a puritanizmus és a személyes kegyesség témája határozza meg.

Szolgálattevő lelkipásztoraink, professzoraink: csütörtökön du. Dr. Peres Imrére figyelhetünk: Mit tanít az Újszövetség a személyes kegyességről? Pénteken Dr. Baráth Béla érkezik hozzánk, aki azokat a debreceni theológiai hallgatókat mutatja be nekünk, akik Martonfalvi György vezetésével (aki maga is puritán theológus volt) külföldre mentek egyetemi tanulmányokat folytatni, hiszen hazahozott puritán tanításaik beépültek egyházi életünk hétköznapjaiba: istentiszteletünk liturgiájába, igehirdetéseinkbe, presbitériumaink magalakulásába, iskoláink életébe, hitéletünkbe. Délután P. Tóthné Szakács Zita országos elnökünkkel megvizsgálhatjuk: XXI. századunkban hogyan van jelen a puritanizmus személyes életünkben. Szombaton vendégünk lesz Kósa Klára keramikusművész, a népművészet mestere, aki a már Luther idején is ismert jelképeket, az Éden virágait és a hét szabad művészet szimbólumait mutatja be valamint egy mini-kiállítást rögtönöz nekünk; majd Dr. Gaál Botond előadását hallgatjuk meg: Miért vagyunk ma is puritánok? és dr. Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária elnökünk beszámol előző évünkről s az előttünk álló konferenciákról, feladatokról. A vasárnapi úrvacsorás záró istentiszteleten Dr. Fekete Károly püspök úr szolgál közöttünk.

2018. június 29-én, pénteken, Debrecenben megrendezzük a Tiszántúli Nőszövetség szokásos Kerületi Konferenciáját. E találkozó szervezésére is készülni fogunk.

A részvételi díj mértéke idén is létszámhoz kötött. A pályázati engedményes díj 16.200,- forint a teljes időre, az idegenforgalmi adóval együtt, csütörtök vacsorával kezdve a vasárnapi ebéddel bezárólag. Ez a kedvezményes díj csak azokra érvényes, akik csütörtök estétől vasárnap ebédig, vagyis a teljes időben részt vesznek a Bibliaiskolán. Aki egy napra jön és ebédet kér: 1.200,-Ft egy ebéd.

 A Megbékélés Háza az idén elfogadja bármelyik bank SZÉP kártyáját és a munkáltató által biztosított Erzsébet étkezési- és  ajándékutalványt és kártyát, ezzel is segítve a konferenciánkon résztvevőket. Lehetőség van bankkártyás fizetésre is.

 Az ellátás csütörtök vacsorával kezdődik és vasárnap ebéddel fejeződik be.

A jelentkezés beérkezési határideje: április 3. kedd, a mellékelt jelentkezési lapon. Ez a pályázati létszám miatt az idén is fontos, hogy Berekfürdő is, mi is tudjuk, mire számíthatunk.

Jelentkezni lehet postai úton, írásban: Papp Tiborné 5650 Mezőberény Kálvin tér 9. vagy a Kerületi Nőszövetség e-mail címére:  .

Szeretettel várunk Benneteket! Kérjük Isten áldását, hogy bibliaiskolánk most is hasznos legyen egyéni életünk és gyülekezeteink számára!

 

Debrecen, 2018. március 13.

 

Testvéri köszöntéssel:

Dr.Gaál Botondné dr. Czeglédy Mária  s.k                                     Gilicze Andrásné s.k.

          egyházkerületi nőszöv. elnök                                                egyházkerületi nőszöv. titkár