Programajánló
Családi nap a Dorcas Campingben augusztus 12-én
aug 12
2018
MEGHÍVÓ Tisztelettel és nagy szeretettel meghívjuk Önt Prevenciós egészségnapunkra és a Generációk találkozása elnevezésű projekteseményünkre, egyben az ennek keretében megrendezésre kerülő Családi napra, valamint Szemléletformáló foglalkozásra. Programunk megrendezésének időpontja: 2018. augusztus 12. kezdés: 10.00 óra Helyszíne: Debrecen, Dorcas Camping
Családi nap Bagaméron
aug 11
2018
MEGHÍVÓ Tisztelettel és nagy szeretettel meghívjuk Önt a 2018. 08. 11-én Szeretet-híd rendezvényünk keretében megrendezésre kerülő Családi napra, valamint Szemléletformáló foglalkozásra a Biblia tükrében, melyet Bagamérban, a Művelődési Házban tartunk. A program időpontja és helyszíne: 2018.08.11. Bagamér, Kossuth u. 5. 10.00 óra
Két virtuóz, egy orgona - vasárnap esti zenés áhítat a Nagytemplomban
aug 05
2018
Mint minden hónap első vasárnapján, augusztus 5-én ismét zenés áhítaton vehetnek részt az érdeklődők a Debreceni Református Nagytemplomban. Az orgonakoncerttel kiegészített istentisztelet művészpárosa a német Orgelduo Esprit. Maria Mokhova (Heidelberg) és Rudolf Müller (Würzburg) a világhírű darabokat egyedülálló módon, négy kézzel és négy lábbal szólaltatják meg a Nagytemplom 180 éves hangszerén. Az orgonavirtuózok játéka olyan tökéletesen illeszkedik egymáshoz, hogy a hallgatók rendszeresen megfeledkeznek róla, hogy nem egy, hanem két művész játszik az orgonán. Több híres zenemű átiratát négy kézre és négy lábra a páros férfi tagja, Rudolf Müller készítette, hogy különleges zenei élményt nyújtson a hallgatóságnak, ahogy a pedál-és kézjáték kiegészíti egymást két szereplő részvételével. A repertoárjukban barokk zeneművektől kezdve kortárs, magyar zeneszerzők orgonadarabjai is felcsendülnek. Johann Sebastian Bach négy kezes Brandenburgi Concertója után a szelídebb, romantikus dallamvilágot eleveníti meg Adolph Friedrich Hesse d-moll Fantáziája, majd a kortárs zeneszerzők közül Gárdonyi Zsolt és John Rutter dallamai is elhangoznak, az orgonapáros saját átiratának köszönhetően. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk! Műsorrend: Johann Sebastian Bach (1685-1750) : Brandenburgi Concerto Nr.3 BWV 1048 (Rudolf Müller átirata négy kézre és négy lábra) Adolph Friedrich Hesse (1809-1863) : Fantázia d-moll op. 87 Gárdonyi Zsolt (*1946) Be Thou My Vision  - Légy Te menedékem Der Mond ist aufgegangen - Fölkelt immár a szép hold Anton Bruckner (1824-1896) : Scherzo (4. Szimfónia) (Orgonaátirat: Rudolf Müller) John Rutter (*1945) : Variations On An Easter Theme - Variációk egy húsvéti témára
Református Nevelőszülők Országos Találkozója Tiszafüreden
aug 05
2018
REFORMÁTUS NEVELŐSZÜLŐK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA szabadidős családi program Helyszín: Tiszafüred, Halas tér                        Időpont: 2018. augusztus 5.                  
„...mintha hazajönnél” - XIII. PanyolaFeszt
aug 02
2018
Panyola télen-nyáron tárt karokkal várja látogatóit. A település egész évben kínál programokat kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Ha szereted a természeti értékeket, a jó levegőt, a kirándulásokat és a kiváló, minőségi zenét, a remek gasztronómiai különlegességeket, akkor a PanyolaFeszten a helyed. A település évről évre  hazavárja  vendégeit. Aki egyszer ellátogatott oda, többet nem tudja elengedni ezt a vidéket és szívesen vissza tér többször is erre a különleges helyre. A  nyári fesztivált az idén immáron XIII. alkalommal szervezi meg ugyanaz a lelkes helybéli csapat  Muhari Zoltán, a település polgármesterének vezetésével. 
Családi nap Újlétán
júl 27
2018
Tisztelettel és nagy szeretettel meghívjuk Önt a 2018. 07. 27-re Civil konferencia elnevezésű program keretében megrendezésre kerülő Családi napra, valamint Szemléletformáló foglalkozásra a Biblia tükrében, melyet Újlétán, a Református templomban tartunk.
Vásáry 85 - Ünnepi hangverseny Vásáry Tamás tiszteletére
júl 15
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Református énekek XVII.
júl 07
2018
Református énekek XVII. 2018. július 7. - szombat 19:30   MÜPA
DRHE tanévzáró - 2018. június 30.
jún 30
2018
A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 2018. június 30-án 10 órától istentisztelettel kezdődő ünnepi tanévzáró közgyűlést tart a Debreceni Református Nagytemplomban, melynek keretében az egyetem végzős hallgatóinak átadja a diplomákat, okleveleket. Igét hirdet Derencsényi István lelkészi főjegyző, a TTRE püspökhelyettese.
Mesék éjszakája
jún 30
2018
Ahogyan már van a múzeumoknak, kutatóknak, június 30-án első alkalommal megrendezésre kerül a Mesék éjszakája a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület szervezésében. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva városunkban is lesz Mesék éjszakája a Debreceni Református Kollégium épületében.