Programajánló
Jótékonysági borvacsora és barokk est az épülő kistemplomi orgona javára
szept 15
2018
Az est Szakács György kistemplomi lelkész parókiáján lesz a Széchenyi u. 4. szám alatt 2018. szeptember 15-én szombaton.
Katonáné Varga Olga lelkészi beiktatása
szept 15
2018
Szeptember 15-én, délután 15 órakor kezdődik a zsákai református templomban Katonáné Varga Olga megválasztott lelkésznő beiktatása. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
A Nagyvárad-velencei Református Egyházközség előadása Nyírmeggyesen
szept 09
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 
"Ti azért így imádkozzatok..." - Milota
szept 09
2018
Szatmári Egyázmegye Regionális gyülekezeti felnőttképzési program – gyakorlati teológiai kurzus Házigazda: Milota
DRHE tanévnyitó és díszdoktoravatás
szept 08
2018
„A ti hitetek mellé ragasszatok jó cselekedetet, … a jó cselekedet mellé tudományt.”  (2Pét 1,5) A Debreceni Református Hittudományi Egyetem 2018. szeptember 8-án 10 órától díszdoktoravatással egybekötött ünnepi tanévnyitó közgyűlést tart a Debreceni Református Nagytemplomban.
VIII. Szatmár Határok Nélkül - református találkozó
szept 08
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Visszaül kedvenc hangszeréhez a város híres orgonistája - vasárnap esti orgonakoncert Sepsy Károllyal
szept 02
2018
Ősszel is tovább folytatódnak a Nagytemplomi zenés áhítatok: szeptember 2-án (vasárnap) 18 órától Sepsy Károly orgonaművész, a XX. századi református orgonazene egyik meghatározó alakja ad ingyenes koncertet a Debreceni Református Nagytemplomban. A 88 éves Sepsy Károly 1963 óta végzett kántori szolgálatot a Nagytemplomban. Ahogyan 2005-ös nyugdíjba vonulásakor is említette, a kezdeti időszakban igen nagy terhelésnek volt kitéve egy gyülekezeti kántor: napi két, vasárnaponként pedig öt istentisztelet, esküvők, temetések és egyéb ünnepségek foglalták le a hét minden napján, így a hétköznapok és a hétvégék is egyaránt munkával teltek. Sokan úgy vélik, hogy a kántornak nem szükséges különösebb felkészülés az alkalmakra, de Sepsy Károly ezt egészen máshogy látja: „Úgy készültem minden vasárnapra, mintha prédikálnom kellene… Tudatában voltam, hogy az orgonának úgy kell megszólalnia, hogy az illető érezze: itt ma nagy dolgok történhetnek! Ehhez pedig feszített készültség kell az egyházzenész részéről: nem találomra felütött darabokat játszani, hanem tudatos ízlésformálással.”. Azonban a feladatok nem merültek ki a Nagytemplomi kántori szolgálat ellátásában: 1965-től rövid ideig a több száz éves világhírű kórus, a Kollégiumi Kántus vezetését is elvállalta, valamint harminc éven át lelkésznemzedékek egész során tanította orgonajátékra, hogy az egyházzenei fejlődés minden gyülekezetben fejlődhessen és kiteljesedhessen. Debrecen egyik legidősebb orgonistája most vasárnap újra visszaül kedvenc hangszeréhez, hogy a szeptemberi zenés áhítatot játékával tegye emlékezetessé. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Tanévnyitó Istentisztelet a DRK Dóczy Gimnáziumában
szept 02
2018
A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma 2018. szeptember 2-án, vasárnap 17 órai kezdettel tartja tanévnyitó Istentiszteletét a Kossuth utcai református templomban.
"Ti azért így imádkozzatok..." - Presbiteri találkozó Szentesen
szept 02
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Családi nap Nagyecseden
szept 02
2018
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!