Programajánló
Kitelepítettek 60 éves évfordulója
aug 10
2013
  Kócsújfaluban a kitelepítések 60. évfordulójára emlékeznek az érintettek és hozzátartozóik. A megemlékezésen Szabó Konrád Sándor tiszafüredi református lelkipásztor tart ünnepi istentiszteletet. 
MIGeneRÁCIÓ Konferencia
aug 08
2013
Te mennél vagy maradnál? – a migráció kérdéskörét járja körül a Soli Deo Gloria református diákmozgalom idei nyári tábora. Megéri-e külföldön munkát vállalni vagy meghatározatlan időre letelepedni? Miért marad, aki nem indul el? Mit lehet nyerni és veszíteni itthon és az otthontól távol? Ezekre és még sok más kérdésre keresi a választ különböző tudományterületek és politikai pártok képviselőinek segítségével az SDG. A nyári tábor helyszíne: Balatonszrászó, SDG-konferenciaközpont, időpontja: 2013. 08. 08-11. Program és jelentkezés: az SDG honlapján
Koncert a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban
aug 03
2013
  Lévai Mária hárfaművésznő ad koncertet augusztus 03-án, szombaton 19 órás kezdettel a hódmezővásárhelyi Református Ótemplomban. A belépőjegy 600 Ft.
Lélek- és közösségépítő gyermektábor a Debrecen-Füredi úton
júl 29
2013
  Immár nyolcadik alkalommal szervezik meg a lélek- és közösségépítő tábort, 5-15 éves korú gyermekeknek a Füredi úti Református Templomban és Gyülekezeti Házban.
Csillagpont-2013
júl 23
2013
  Idén Mezőtúron nyitja meg kapuit a református ifjúsági találkozó. Fesztivált július 23. és 27. között rendezik meg!
Lélekfrissítő hét Tahiban
júl 22
2013
Lélekfrissítő hetet tart Tahiban, a Sion Hegye Konferenciaközpontban vakoknak és látássérülteknek aMagyarországi Református Egyház Vakmissziója, július 22-26. (hétfő-péntek) között.
Sátoraljaújhelyen táborozik a Nagyerdei gyülekezet
júl 08
2013
  A Nagyerdei Református Gyülekezet többgenerációs nagytábora idén, július 8-14 között lesz, Sátoraljaújhelyen a Várhegy Üdülőben, amely a Zemplén keleti oldalán, 280 méter magasságban található. A táborban több mint 300-an, kicsik, hittanosok, ifisek, fiatalok, családok, középkorúak és idősebbek is együtt töltenénk el egy szép csendeshetet, amelynek célja a hitbeli erősödés, gyülekezetépítés, lelki-testi felfrissülés. A délelőtti énektanulás és közös rövid bevezető után most is szeretnék a kiscsoportos lelki beszélgetések meghittségét megtartani. Más programok pedig segítenék gyülekezet különböző korosztályainak, rétegeinek egymás jobb megismerését. Délutánonként a spontán szerveződő csoportok kirándulhatnak, sportolhatnak, kézműves programokon vehetnek részt és fürödhetnek a tábor úszómedencéjében, de lehetőség lesz az elcsendesedésre is. Esténként áhítatot és közös éneklést tartanak mindenkinek a városi templomban. A tábor hétfő 16 órakor kezdődik és vasárnap 15 óra 30 perckor ér véget. A hét napirendje: Napirend.pdf
Kiállítás megnyitó Fényeslitkén
júl 06
2013
  Néhány ével ezelőtt, a „Biblia Éve-2008” programsorozat részeként, Bölcsföldi András a Károli Gáspár Református Hittudományi Egyetem spirituálisa, és teológushallgatók kezdeményezésére mutatták be a „66-os úton” –címmel azt a bibliatörténeti interaktív vándorkiállítást, amely most július 6-12 között Fényeslitkén a Művelődési Házban lesz látható.  Forrás: szabolcs-beregi.shp.hu
Bibliahét Hajdúsámsonban
júl 01
2013
  Immár 7. alkalommal szervezi meg a Vakációs Bibliahetet a Hajdúsámsoni Református Egyházközség. Tavaly 170 gyermek és 60 önkéntes vett részt a rendezvényen; az önkéntesek mind sámsoni ifisek, vagy a fiatalok bibliakörének tagjai, illetve presbiterek és gyülekezeti tagok. Eleinte csak délutáni rendezvényeket szerveztek, viszont 2011 óta egész napos programokkal várják a fiatalokat.
Kiállítás megnyitó az Árpád téri templomban
jún 30
2013
A Debreceni-Református Egyházközség és az „Árpád” Művészeti Alkotó Közösség szervezésében JELEN-LÉTÜNK címmel képzőművészeti kiállítás nyílik az Árpád téri templom cintermében, június 30-án, vasárnap 10 órakor, az istentisztelet után.