Programajánló
Hálaadás Tuzséron
nov 05
2012
A tuzséri református templomban projektzáró, hálaadó és orgonaavató istentisztelet lesz november 11-én 14 órától. Igét hirdet: Dr. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Az új orgonát felavatja: Csegei István, a Szabolcs – Beregi Református Egyházmegye esperese. Orgonán közreműködik: Dr. Fekete Károly, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora.
Krízisétkeztetés
nov 05
2012
November 1-jétől minden szombaton református gyülekezetek, vállalkozók és civil szervezetetek segítségével ebédet oszt a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség „Reménysugár” Hajléktanok Nappali Melegedője. Bővebb információ: 06-52-320-429
Országos ökumenikus fotókiállítás
nov 05
2012
Országos ökumenikus fotókiállítás nyílt szombaton a kisújszállási református templomban; a tárlaton több mint félszáz, elsősorban vallási témájú képet tettek közszemlére.
Istentisztelet a reformáció napján
okt 31
2012
2012. október 31-én, szerdán 17 órától ökumenikus reformációi istentisztelet lesz a Nagytemplomban, amelyet az MTV élő adásban közvetít.
Reformáció Ünnepe Szatmárban
okt 31
2012
Istenkeresés az irodalomban - előadások a vallás és az irodalom kapcsolatáról a reformáció ünnepén. Délelőtt Nagyecseden, délután Nagykárolyban tartanak ünnepi istentiszteletet október 31-én.
Különbéke - Szabó Lőrinc est Rátóti Zoltánnal
okt 29
2012
Különbéke - Szabó Lőrinc est Rátóti Zoltánnal. Helyszín: Debrecen - Kölcsey Művelődési Központ - 19 óra
Országos Reformációi Istentisztelet
okt 28
2012
Október 28-án, vasárnap 17 órától a Budavári Evangélikus Gyülekezet templomában lesz a reformációi istentisztelet.
Istentisztelet ecsettel
okt 28
2012
Istentisztelet ecsettel címmel a dunántúli református templomok akvarelljeiből nyílik kiállítás vasárnap a debreceni Nagytemplomban. Mátyás Lajos tárlata két hétig lesz látható. A kiállítást Köntös László dunántúli főjegyző nyitja meg a 10 órakor kezdődő istentisztelet után.
Református Esték- Ünnepre hangolva II.
okt 26
2012
A Kisvarsányi Református Egyházközség szervezésében az elkövetkező ünnepes félévben „REFORMÁTUS ESTÉK - Ünnepre hangolva” címmel kulturális programok kerülnek megrendezésre beregi és szabolcsi templomokban. A programsorozat célja, hogy a térség kis falvaiba neves művészek segítségével eljussanak olyan magas színvonalú előadások, amelyek szakrális témájuk és tartalmuk révén teljesebbé, gazdagabbá teszik egy-egy egyházi ünnep élményét és üzenetét.
Határmenti lelkésztalálkozó Biharkeresztesen
okt 26
2012
Határmenti lelkésztalálkozó szerveznek Biharkeresztesen 2012. október 26-án és 27-én.