Programajánló
Nyolcvan fős holland kórus Debrecenben
okt 04
2012
2012. október 4-én délután 18.00 órakor, a Debrecen-Árpád téri református templomban koncertezik a hollandiai, kampeni Zingend Getuigen nyolcvan tagú vegyes kórus.
Szabó Magda és Szobotka Tibor díj átadása
okt 04
2012
A Szabó Magda és Szobotka Tibor Emlékéért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt 2012. október 4-én, 13.30-kor a Debreceni Református Kollégium Dísztermében tartandó díjátadó ünnepségére. (Debrecen, Kálvin tér 16. I. em. 121.)
Sajtótájékoztató a Múzeumban
okt 03
2012
Több mint ezernégyszáz tanulót mozgósítottak a Debreceni Református Kollégium Múzeumának programjai. Ötvennyolc rendezvényt szerveztek az elmúlt tíz hónapban, amelyen öt iskola diákjai vettek részt.
10. Matula Napok a Dóczy 175. tanévében
okt 01
2012
A Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziumában –nemes hagyományként- az idén (2012. október 1-7.) már tizedik alkalommal kerül sor a MATULA-NAPOK rendezvénysorozatának megrendezésére, amely átfogja az iskola egészét, főleg annak közösségi, hitéleti és művészeti területeit. A programok időtartama minden évben Szabó Magda Kossuth-díjas írónő, iskolánk egykori diákjának és későbbi tanárának a születésnapja (október 5.) és Dóczy Gedeon névnapja (október 10.) köré szerveződik.
Teremtés hete
szept 30
2012
Szeptember 30-án kezdődik és október 7-ig tart a Teremtés hete.
Lelkigondozás katasztrófahelyzetben – konferencia
szept 29
2012
A Magyar Református Szeretetszolgálat konferenciát szervez „Lelkigondozás katasztrófahelyzetben” címmel lelkipásztorok, lelkigondozók, segítő foglalkozásúak, egyetemi hallgatók, és minden érdeklődő számára.
Eperjes Károly Mezőberényben
szept 26
2012
A Mezőberényi Református Egyházközség szervezésében folytatódó Kálvin téri esték őszi programja: Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész 2012. szeptember 26-án szerdán 19 órai kezdettel beszél a hitről és az Istennel való kapcsolatáról. Az előadások helyszíne a Mezőberényi Református Gyülekezeti Ház. A belépés díjtalan.
Móricz emlékünnepség a Kollégiumban
szept 26
2012
A Debreceni Református Kollégium intézményei és Baráti Köre emlékünnepséget rendez Móricz Zsigmond halálának 70. évfordulója alkalmából 2012. szeptember 26-án fél 11-kor a Kollégium Dísztermében. Erre az alkalomra tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt és hozzátartozóit.
Vasárnap esti istentiszteletek a Nagytemplomban
szept 23
2012
Megújultak a Debrecen-Nagytemplomi Gyülekezetben a Vasárnap Esti Istentiszteletek! Hétről-hétre vasárnap esténként 6 órától - a hat és fél éve elindult, havonként egyszer megtartott és gazdagon látogatott ifjúsági istentiszteletek mintájára - megújult liturgiájú, zenekar szolgálatával és kíséretével, új énekekkel, bevont szolgálattevőkkel, szeretetvendégséggel egybekötött istentiszteleti alkalmak lesznek a Nagytemplom Imatermében. A hónap első vasárnapját kivéve, amikor a szokásos Zenés Áhítatokat tartjuk meg este 6 órától!
Novák Ferenc, a biciklikirály
szept 23
2012
Szeptember 23-án, vasárnap délután 4 órakor – a Debrecen-Füredi úti templom alagsorában - szeretetvendégséggel összekötött gyülekezeti délutánt tartanak, melynek keretében megismerkedhetünk a 81 éves debreceni Novák Ferenc nyugdíjas kézbesítővel, aki arról lett híres, hogy évtizedek óta félkarú kerékpárversenyzőként járja a világot és ilyen minőségében több rekord tulajdonosának mondhatja magát.