Programajánló
„Reformátusok Szatmárért”
szept 15
2012
Tavalyi nagy sikerre való tekintettel 2012. szeptember 15-én ismét megrendezésre kerül a „Reformátusok Szatmárért” hazai és határon túli reformátusok találkozója Fábiánházán, az Ecsed Ménes Lovardában.
Gitár és gordonka koncert a Kistemplomban
szept 14
2012
2012. október 14-én vasárnap 17 órától szóló gitár és gordonka koncert lesz a Kistemplomban. Előadóművészek: Dezső Sándor gordonka, Molnár Tamás gitár. A belépés ingyenes.
Móricz Parkot adnak át Tiszacsécsén
szept 10
2012
Móricz Parkot adnak át Tiszacsécsén. Az író halálának 70. évfordulója alkalmából olyan parkot adnak át, ahol Móricz Zsigmond rég elfeledett zsoltárait hallhatják és olvashatják a látogatók. A szövegeket többek között Törőcsik Mari, Eszenyi Enikő, Hegedüs D. Géza, Csikos Sándor, Alföldi Róbert, Fehér Tibor, Horváth Zoltán és Szabó Gyula olvasta fel. Több éves előkészület után hangtölcséreken keresztül hallhatják és fatáblákon olvashatják Móricz Zsigmond sorait szülőfalujában.
Jubileumi diplomaosztó
szept 08
2012
Jubileumi diplomaosztót tartanak a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen szeptember 8-án, szombaton. Több mint százhúsz jubileumi diplomából nyolcvankilencet az Oratóriumban fél tizenegytől kezdődő ünnepségen vesznek át.
Kiss Tamás emlékév – megemlékezés a Dóczy gimnáziumban
szept 05
2012
Kiss Tamás költőre emlékeznek születésének 100. évfordulóján a debreceni Dóczy Gimnáziumban. Az „Ujjaim közt virág nyilott…” című ünnepi program szeptember 5-én, 11 órakor kezdődik a református lelkipásztorról elnevezett teremben. (Debrecen, Kossuth u. 35. 4. emelet)
Országos Tanévnyitó Kunhegyesen
szept 01
2012
A Magyarországi Református Egyház oktatási intézményeinek közös tanévnyitóját szeptember elsején tartják.
Keresztyén Párkereső Tréning Nap
aug 25
2012
A 100 szingli blog hívő református fiataloknak szeretne segíteni párkapcsolati kérdésekben.
Fotópályázat
aug 23
2012
Országos Ökumenikus Fotópályázatot hirdet a Kisújszállási Református Egyházközség és a kisújszállási Kossuth Fotóklub. A pályázaton részt vehet minden hivatásos és amatőr fotós, aki a pályázat feltételeit elfogadja. A pályázatra beküldhető minden olyan saját készítésű fotó, melynek a témája a hit, remény, szeretet, szokások, építmények.
A Konfi+ konferenciáról
aug 21
2012
A Konfi+ konferencia ebben az évben 2012. augusztus 21-24. között Balatonszárszón kerül megszervezésre, és az identitás témát járjuk körül. Néhány fontos információt szeretnénk közölni a tervezett találkozóról – remélve, hogy még inkább fölkeltjük érdeklődését a konferencia iránt.
Nevelőszülő és gyermektalálkozó
aug 18
2012
Első Nevelőszülő és Gyermektalálkozóját tartja augusztus 18-án a Református Gyermekvédelmi Szolgálat – Nevelőszülői Hálózat. Az Ököritófülpösön 10 órától megrendezésre kerülő alkalmon várhatóan több mint 170-en vesznek részt.