Programajánló
Ünnepi ökumenikus istentisztelet a teremtésvédelem és a fenntarthatóság jegyében
okt 02
2011
Ünnepi ökumenikus istentiszteletet szerveznek a teremtésvédelem és a fenntarthatóság jegyében október másodikán 10 órától a Nagytemplomban. Igét hirdet Bóna Zoltán főtitkár; Úrvacsoraosztást vezeti Vad Zsigmond esperes.
Teremtésvédelem Derecskén
okt 02
2011
Derecskén a Teremtésvédelem hete alkalmából október 2-án, vasárnap 16.00. órától Makó Balázs, az AKSD Kft. Másodnyersanyag üzletágvezetője tart előadást Újrahasznosítható hulladékok mindennapjainkban címmel az Oázis Moziban.
Október a reformáció hónapja-ökumenikus nyitó ünnepség Debrecenben
okt 01
2011
"Október a reformáció hónapja" ökumenikus nyitó ünnepséget a Debreceni Baptista Gyülekezetben (Szappanos utca 23.) szervezik október elseján délután öt órától. Központban az önkéntesség és fenntarthatóság áll majd.
„Ki nevet a végén?” –Debreceni Egyházmegyei Ifjúsági Nap
okt 01
2011
„Ki nevet a végén?” címmel Debreceni Egyházmegyei Ifjúsági Napot szerveznek október elseján 10 órától a Csapókerti Közösségi Házban (Süveg út 3.). Főelőadók: Kiss Sámson Endre lelkész; Végh László egyetemi tanár, tudományos főmunkatárs.
Önkéntesség - Ökumenikus Női Találkozó
okt 01
2011
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Női Bizottsága Önkéntesség címmel konferenciát tart 2011.október 1-én a Debrecen-Füredi úti Református Missziói Egyházközségben (4027 Debrecen, Füredi u. 39.), melyre szeretettel hív minden érdeklődőt.
Érdemes Élni! - evangelizációs esték Méhteleken
szept 26
2011
Érdemes Élni! - címmel Erdőháti Evangélizációs Estéket tartanak 2011. szeptember 26-tól 28-ig, hétfőtől szerdáig 18.00 órától a Méhteleki Református Templomban.
Konferencia a református istentisztelet megújulásáról
szept 22
2011
A kétnapos konferenciára a Kárpát-medence minden egyházmegyéjéből érkeznek. A tanácskozás témája: egyeztetés, beszélgetés a "Reformátusok a kegyelem trónusánál" című füzet alapelveiről, a református istentisztelet megújulásáról és a készülő Liturgiai példatár tartalmáról.
Jubileumi ünnepség Kunmadarason
szept 18
2011
A Kunmadarasi Református Általános Iskola újraindításának 10. évfordulóját ünnepli hálaadó istentisztelet keretében 2011. szeptember 18-án 9.45 órakor a református templomban.
Reflektorfényben a debreceni Verestemplom seccoi
szept 17
2011
A debreceni Verestemplom is csatlakozott az V. Szakrális Művészetek Hete Nyitott templomok éjszakája elnevezésű programsorozathoz. A Kossuth utcai templom felhívása: A reformáció elveinek megfelelően, de hagyományaitól eltérően bibliai történetek szimbólumaival díszített templomunk unikum, melynek megtekintése nem csupán szakrális, hanem kulturális élmény is.
"Szatmár határok nélkül"
szept 17
2011
"Szatmár határok nélkül" címmel hazai és határon túli reformátusok találkozóját szervezi a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület.