Programajánló
Önkéntesség - Ökumenikus Női Találkozó
okt 01
2011
A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Női Bizottsága Önkéntesség címmel konferenciát tart 2011.október 1-én a Debrecen-Füredi úti Református Missziói Egyházközségben (4027 Debrecen, Füredi u. 39.), melyre szeretettel hív minden érdeklődőt.
Érdemes Élni! - evangelizációs esték Méhteleken
szept 26
2011
Érdemes Élni! - címmel Erdőháti Evangélizációs Estéket tartanak 2011. szeptember 26-tól 28-ig, hétfőtől szerdáig 18.00 órától a Méhteleki Református Templomban.
Konferencia a református istentisztelet megújulásáról
szept 22
2011
A kétnapos konferenciára a Kárpát-medence minden egyházmegyéjéből érkeznek. A tanácskozás témája: egyeztetés, beszélgetés a "Reformátusok a kegyelem trónusánál" című füzet alapelveiről, a református istentisztelet megújulásáról és a készülő Liturgiai példatár tartalmáról.
Jubileumi ünnepség Kunmadarason
szept 18
2011
A Kunmadarasi Református Általános Iskola újraindításának 10. évfordulóját ünnepli hálaadó istentisztelet keretében 2011. szeptember 18-án 9.45 órakor a református templomban.
Reflektorfényben a debreceni Verestemplom seccoi
szept 17
2011
A debreceni Verestemplom is csatlakozott az V. Szakrális Művészetek Hete Nyitott templomok éjszakája elnevezésű programsorozathoz. A Kossuth utcai templom felhívása: A reformáció elveinek megfelelően, de hagyományaitól eltérően bibliai történetek szimbólumaival díszített templomunk unikum, melynek megtekintése nem csupán szakrális, hanem kulturális élmény is.
"Szatmár határok nélkül"
szept 17
2011
"Szatmár határok nélkül" címmel hazai és határon túli reformátusok találkozóját szervezi a Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület.
Nyitott Templomok Estéje a Debrecen-Füredi úti templomban
szept 17
2011
A Debrecen-Füredi úti Református Templomban Nyitott Templomok Estéje címmel szeptember 17-én, szombaton kulturális programokat szerveznek. A rendezvény a Szakrális Művészetek Heten programsorozat része.
Evangélizációs esték a gyulai reformátusoknál
szept 15
2011
Bővelkedni a hitben, a szegénységben és a szeretetben címmel szeptember 15-, 16- és 17-én evangélizációs istentiszteletek lesznek a gyulai református templomban, (Petőfi tér 4). A 18 órakor kezdődő alkalmakon Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdeti az igét. Az est teázás melletti beszélgetéssel zárul. Mindenkit szeretettel vár a Gyulai Református Egyházközség.
Tiszántúli Nőszövetségi Találkozó
szept 15
2011
A Tiszántúli Református Egyházkerületi Nőszövetség szeretettel hívja a Testvéreket (nemcsak nőszövetségi tagokat), Kárpátaljára Balazsérba, Nőszövetségi Találkozóra szeptember 15-18. között.
Húsz éves évforduló Törökszentmiklóson
szept 04
2011
A Törökszentmiklósi Református Egyházközség 2011. szeptember 4-én vasárnap délután négykor ünnepi istentiszteleten ad hálát református iskolája elmúlt húsz évéért és az óvoda megnyitásáért.