Vitányi Judit és Csorba Gergő duóban lép színpadra
2017. augusztus 12. 19:00 - 21:00

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar által szervezett Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozóján közösen lép színpadra 2017. augusztus 12-én a kereskedelmi televíziós csatornáról is ismert műsorvezető, Vitányi Judit, valamint Csorba Gergő gitárművész, a Nagytemplom kántora.

Csorba Gergő és Vitányi Judit évek óta együtt zenélnek kamara-és zenekari felállásban is, belföldön és külföldön egyaránt. Mindkettőjüket szoros szálak fűzik városunkhoz, hiszen a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán végeztek.

alt

Csorba Gergő gitárművészi mesterfokozatát a Bécsi Zeneakadémián szerezte, és 2002-ben megnyerte a Debrecenben megrendezett Országos Gitárverseny első díját, valamint a zsűri különdíját. Jelenleg a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának művésztanára.

alt

Vitányi Judit Debrecenben kapta meg művésztanári diplomáját és itt szerezte tanári mesterfokozatát is. Jelenleg a TV2 Tények Reggel című műsorának műsorvezetője, de korábban találkozhattunk vele a Debrecen Televízió csatornáján is.

A művészek a város kulturális életének aktív résztvevői, számos koncertet tudnak maguk mögött, évek óta a Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozójának oktatói és előadóművészei. Repertoárjuk széles skálán mozog a klasszikus gitárzene legszebb darabjaitól a vérbeli spanyol zenéig. Különleges mesterhangszereken játszanak, melyeket Manuel Contreras, a néhány éve elhunyt világhírű spanyol gitárkészítő személyesen nekik készített.

Vitányi Judit és Csorba Gergő klasszikus gitár hangversenye

2017. augusztus 12. (szombat) 19 óra – Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar, Liszt-terem

A belépés díjtalan!     

Facebook-esemény